Vertaistaiteilijat-hanke2019-01-14T10:48:04+02:00
Muotokuvakioski
Vertaistaiteilijat
Blogi

Vertaistaiteilijat-hanke

Vertaistaiteilijat on erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden työelämäosallisuutta edistävä kolmivuotinen hanke​. Hankkeen toteuttaja on Aula-työkotien kannatusyhdistys ry Helsingissä. ​Hanke tukee taiteilijoiden työelämätaitoja, etsii ja kehittää työllistymis- ja ansaintamahdollisuuksia, sekä tekee vaikuttamistyötä​. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Autismisäätiö, Kaarisilta ry,​ Kehitysvammaliitto, Kehitysvammatuki 57, Kettuki ry ja​ Kulttuuria kaikille  -palvelu. Hankkeen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella​.

Musta puhekupla, jossa valkoisella teksti: Tavoitteemme on tehdä erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat tunnetuksi.

Hankkeen tavoitteena on kolmen toimintavuotensa aikana tuoda erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat ja heidän tekemänsä taide paremmin tunnetuksi perinteisen taidemaailman, taide- ja kulttuurijärjestöjen ja hallinnon rakenteiden piirissä. Toimimme kahdella tasolla: Teemme työtä yksittäisten taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien, sekä heidän taustaorganisaatioidensa kanssa edistääksemme taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia. Toinen toimintamme taso on yhteistyön kautta tapahtuva vaikuttamistyö taiteilijajärjestöjen, taidehallinnon ja poliittisen päätöksenteon suuntaan.

Vertaistaiteilijat-hanke järjestää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden taiteilijatapaamisia. Vuonna 2018 järjestetty ensimmäinen taiteilijatapaaminen oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty tapaaminen erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille. Hevossalmen taiteilijatapaamiseen osallistui kolmisenkymmentä taiteilijaa eri puolilta maata verkostoitumaan, kehittämään omaa alaa ja viihtymään kollegojen seurassa. Vuonna 2019 taiteilijatapaamisia järjestetään kaksi.

Yhteystiedot

Janette Aho
projektisuunnittelija
p. 044-7448091
janette.aho@aula-tyokoti.fi

Katriina Rosavaara
projektipäällikkö
p. 044-7606250
katriina.rosavaara@aula-tyokoti.fi

Aula-työkoti
Engelinaukio 5, 00150 Helsinki
www.aula-tyokoti.fi
www.vertaistaiteilijat.fi

@vertaistaiteilijat
#vertaistaiteilijat

Takaisin etusivulle