Taitei­lija­tapaa­miset

Taiteilijat pohtivat taiteilijuutta Hevossalmen taiteilijatapaamisessa elokuussa 2018.
Kuva: Vertaistaiteilijat

Vertaistaiteilijat hanke järjestää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden taiteilijatapaamisia. Vuonna 2018 järjestetty ensimmäinen taiteilijatapaaminen oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty tapaaminen erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille. Hevossalmen taiteilijatapaamiseen Helsingissä osallistui kolmisenkymmentä taiteilijaa eri puolilta maata verkostoitumaan, kehittämään omaa alaa ja viihtymään kollegojen seurassa.

Vuonna 2019 taiteilijatapaamisia järjestettiin kaksi. Lieksassa tutustuimme Kirsikodin taiteilijayhteisöön ja piirsimme ja maalasimme yhdessä Kolilla. Kaksipäiväiseen tapaamiseen osallistui noin kolmekymmentä taiteilijaa ohjaajineen ja avustajineen. Toinen tapaaminen järjestettiin Helsingissä. Vierailimme Villiintynyt akvaario -pop-up-taiteilijaresidenssissä ja tutustuimme Kiasman näyttelyihin.

Vuonna 2020 toukokuulle Vertaistaidelaboratorio-residenssijakson oheen Saaren kartanoon suunniteltu Taiteilijatapaaminen siirtyi koronapandemiatilanteen vuoksi verkkoon. Ensimmäinen Taiteilijatapaaminen verkon välityksellä järjestettiin lokakuussa, kun taidestudiot olivat avanneet ovensa ja taiteilijat palanneet töiden ääreen. Mukana oli parikymmentä taiteilijaa tukijoukkoineen eri puolilta Suomea. Vertaistaiteilijat jatkavat taiteilijatapaamisten järjestämistä verkossa ja lähitapaamisiin palataan heti, kun koronatilanne sen sallii.

Takaisin etusivulle