Taitei­lija­tapaa­miset

Taiteilijatapaaminen Lieksassa, taiteilijoita työskentelemässä ja verkostoitumassa Ukko-Kolin huipulla kesäkuussa 2019.
Kuva: Vertaistaiteilijat

Vertaistaiteilijat järjestää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden Taiteilijatapaamisia. Vuonna 2018 järjestetty Taiteilijatapaaminen oli historiallinen, koska se oli ensimmäinen Suomessa koskaan järjestetty kokoontuminen ainoastaan erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille. Hevossalmen Taiteilijatapaamiseen Helsingissä osallistui kolmisenkymmentä taiteilijaa eri puolilta maata työskentelemään, verkostoitumaan, kehittämään omaa alaa ja viihtymään kollegojen seurassa.

Vuonna 2019 Taiteilijatapaamisia järjestettiin kaksi. Lieksassa tutustuimme Kirsikodin taiteilijayhteisöön ja piirsimme ja maalasimme yhdessä Kolilla. Kaksipäiväiseen tapaamiseen osallistui noin kolmekymmentä taiteilijaa ohjaajineen ja avustajineen. Toinen tapaaminen järjestettiin Helsingissä. Vierailimme hankkeen järjestämässä Villiintynyt akvaario -pop-up-taiteilijaresidenssissä Sanomatalossa ja tutustuimme näyttelyihin ja osallistuimme monotypia-työpajaan Kiasmassa.

Vuonna 2020 toukokuulle Vertaistaidelaboratorio-residenssijakson oheen Saaren kartanoon suunniteltu Taiteilijatapaaminen siirtyi koronapandemiatilanteen vuoksi verkkoon. Ensimmäinen Taiteilijatapaaminen verkon välityksellä järjestettiin lokakuussa, kun taidestudiot olivat avanneet ovensa ja taiteilijat palanneet töiden ääreen. Mukana oli parikymmentä taiteilijaa tukijoukkoineen eri puolilta Suomea. Verkossa toteutettujen Taiteilijatapaamisten osallistujamäärät ovat kasvaneet etäyhteyksien tuoman saavutettavuuden kautta. Maaliskuussa 2021 osallistujia oli jo yli sata ja mukana monta ensikertalaista. Vertaistaiteilijat jatkaa Taiteilijatapaamisten järjestämistä verkossa ja myös lähitapaamisia jatketaan heti, kun koronatilanne sen sallii.

Kuvia Taiteilijatapaamisista

Takaisin etusivulle