Muotokuvien tilaus- ja toimitusehdot2019-01-11T12:08:38+02:00

Muotokuvien tilaus- ja toimitusehdot

Vertaistaiteilijat-hankkeen Muotokuvakioskissa noudatetaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeita, tekijänoikeuslakia ja alla olevia tilaus- ja toimitusehtoja. Tilaajan on oltava täysi-ikäinen. Tilauksen tekeminen on vahvistus siitä, että tilaaja on tutustunut ja hyväksynyt tilaus- ja toimitusehdot.

1. Taiteilijan valinta ja muotokuvan valokuvan lähetys

Muotokuvakioskin tilaaja valitsee nettisivuilta taiteilijan. Taiteilijan tiedoista löytyy tilattavan teoksen tekniikka, koko, hinta ja tilausaika.

Tilaaja lähettää valitsemansa valokuvan muotokuvan kohteesta ja toimitusosoitteen, johon haluaa muotokuvan toimitettavan. Tilaajalla on oltava lupa lähettämänsä valokuvan käyttöön.

Taiteilija pidättää oikeuden olla hyväksymättä tilausta.

2. Tilaus ja ennakkomaksu

Vertaistaiteilijat lähettää tilaajalle laskun tilatusta teoksesta sähköpostitse. Laskusta ilmenee teoksen hinta, maksuajankohta ja tilinumero. Piirrosten hinta on 80 € (alv 0 %) ja akryylimaalausten 200 € (alv 0 %).

Maksutapana on tilisiirto. Tilaaja maksaa muotokuvan ennakkoon taiteilijan tilille. Kun teos on maksettu ja maksukuitti toimitettu Vertaistaiteilijoille, tilaustyö alkaa ja toimitusaika käynnistyy.

3. Tilausvahvistus

Kun Vertaistaiteilijat on saanut tilaajalta sähköpostitse vahvistuksen suoritetusta maksusta (valokuva maksukuitista), saa tilaaja sähköpostilla tilausvahvistuksen. Sitova kauppasopimus syntyy, kun tilaajalle lähetetään tilausvahvistus. Tilausvahvistuksesta selviää muotokuvan lähetyspäivä.

Vertaistaiteilijat pitää asiakasrekisteriä säilyttäen ostajalle lähetetyt tilausvahvistukset.

4. Tilauksen peruminen

Tilausvahvistuksen jälkeen tilausta ei voi peruuttaa, eikä saada rahoja takaisin.

Tilaajalla on ainoastaan oikeus perua tilaus, jos taiteilija tulee ennen muotokuvan valmistumista kykenemättömäksi saattaa tehtävän loppuun sovitussa aikataulussa. 

5. Toimitus

Toimitus sisältyy muotokuvan hintaan, eikä tilaajalta peritä erillistä toimitusmaksua. Muotokuvan lähetetään tilaajalle kolmen viikon sisällä tilausvahvistuksen antamisesta. Kesäaikaan toimitusaika voi olla pidempi. Muotokuva toimitetaan ilman kehyksiä.

Toimitus tapahtuu postitse tai muun lähetyspalvelun kautta.

Lähettäjä ei vastaa viivästyksistä, jotka johtuvat postista tai muusta lähetyspalvelusta, eikä ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

6. Vaurioitunut lähetys

Muotokuva lähetetään tilaajalle virheettömässä kunnossa. Muotokuva paketoidaan asianmukaisesti. Lähettäjä ei vastaa kuljetuksesta aiheutuneista vaurioista.

7. Palautus

Tilaajalle toimitetulla muotokuvalla ei ole palautusoikeutta. Etäkaupankäynnissä tilaajalla on yleensä oikeus palauttaa tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Tämä ei kuitenkaan koske tilaajalle mittatilaustyönä valmistettuja tuotteita. 

8. Tekijänoikeudet

Muotokuvat luovutetaan tilaajille, mutta myydyn muotokuvan tekijänoikeudet säilyvät tekijänoikeuslain mukaisesti edelleen muotokuvan tekijällä.

9. Vastuunrajoitus ja voimassaolo

Vertaistaiteilijat ei vastaa missään tilanteessa välillisistä tai epäsuorista vahingoista. Vertaistaiteilijoiden kuhunkin tilaukseen perustuva vastuu rajoittuu tilauksesta maksettuun määrään.

Nämä tilaus- ja toimitusehdot ovat voimassa 9.1.2018 alkaen toistaiseksi.

Takaisin etusivulle